Nieuwsflits: Presentatie Schouwen Koorts

Glider Pilot Bernard Black aan de stuurknuppel van een Airspeed Horsa zweeftoestel, op weg naar Arnhem tijdens de operatie market Garden.

De presentatie van het boek Schouwen Koorts vindt plaats op:

zaterdag 19 juni en donderdag 24 juni
locatie Nieuwe Kerk
aanvang 15.30 uur
toegang gratis
beperkt aantal plaatsen
U kunt plaatsen reserveren door een berichtje te sturen naar info@museasd.nl

Voor meer informatie over het boek Schouwen Koorts klik hier.

 

 

In de Nieuwe Kerk is vanaf 16 juni tot en met 25 juni de overzichtstentoonstelling Schouwen Duiveland Bevrijd! te zien. De tentoonstelling is elke middag geopend vanaf 13.00 uur. Toegang gratis.

In 2020 was het 75 jaar geleden dat Schouwen-Duiveland werd bevrijd. Vijf musea hebben twee jaar geleden de handen ineengeslagen deze belangrijke mijlpaal als gezamenlijk thema genomen. In 2019 is de tentoonstelling “Het laatste oorlogsjaar van Schouwen-Duiveland” gerealiseerd. In aansluiting daarop was vorig jaar de gezamenlijke tentoonstelling Schouwen-Duiveland Bevrijd! te zien in het Brouws Museum, de Burghse Schoole, Brusea, Museumboerderij Goemanszorg en Museumhaven Zeeland. Het coronavirus gooide roet in het eten. De musea zijn beperkt open geweest in 2020. Veel herdenkingen en vieringen in het kader van 75 jaar vrede en vrijheid werden verplaatst naar 2021.

De panelen, verhalen, films en memorabilia zijn te beleven in één boeiende overzichtstentoonstelling.De overzichts tentoonstelling Schouwen-Duiveland Bevrijd! gaat niet alleen over het laatste oorlogsjaar en de bevrijding zelf, maar ook over wat er daarna gebeurde: de terugkeer van de geëvacueerden, de berechting van de collaborateurs, het herstel van alles wat kapot was en tot slot het daverende feest in 1949. Met authentiek beeldmateriaal en ooggetuigenverslagen worden de verhalen van de bevrijding van Schouwen-Duiveland tot leven gebracht. Verder zijn in de Nieuwe Kerk de 50 beste oorlogsfoto’s van Zeeland te zien waaronder een aantal van Schouwen-Duiveland. Deze pop-up tentoonstelling wordt uitgeleend door ZB Planbureau en bibliotheek van Zeeland. Tot slot wordt het boek “Het Laatste oorlogsjaar van Zierikzee” gepresenteerd door de auteur Jop Steenhof de Jong.

Voor meer informatie over de tentoonstelling en het programma in de Nieuwe Kerk klik hier.

Reacties zijn gesloten.