Reder YourSurprise

Jeugdvrienden Wouter de Vries en Gerbrand Verton begonnen in 2005 op een zolderkamer in Zierikzee met het maken van gepersonaliseerde liedjes op cd. Al snel ontstond het idee van een online cadeaushop met een persoonlijk tintje. Dit werd zo succesvol dat ze hun pijlen richten op een eigen bedrijf met de naam YourSurprise, gevestigd in Zierikzee. Het bijzondere gebouw lijkt op een campus en is van alle gemakken voorzien. Het internationale bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste online shops dat standaardcadeaus van een persoonlijk tintje voorziet. In Zierikzee worden de cadeaus voorzien van een naam, foto, logo of andere persoonlijke kenmerken. Daarna wordt het ingepakt en verstuurd. Voor Schouwen-Duiveland is het een baanbrekend bedrijf. Zierikzee als vestigingsplaats van een internationaal kennisintensief bedrijf werkt prima voor de werkgelegenheid.

Op dit moment werken er ongeveer 300 medewerkers bij YourSurprise. Het bedrijf is actief in meer dan tien landen. De gemiddelde leeftijd binnen het bedrijf is rond de 28 jaar. Het is een heel jong en dynamisch team met verschillende afdelingen. Er werken mensen bij productie, bij het ICT-team, maar natuurlijk ook designers, klantenservice, een afdeling online marketing, stagiaires etc. Omdat het een internationaal bedrijf is werken er binnen YourSurprise ongeveer 23 verschillende nationaliteiten.

YourSurprise is maatschappelijk en sociaal betrokken én geïnteresseerd in onder andere cultuurhistorie en de geschiedenis van monumentenstad Zierikzee. Het bedrijf is Reder geworden van de Stichting Erfgoedvrienden Zierikzee in verbinding met Schouwen-Duiveland. Klik hier voor meer YourSurprise.