Nieuwsflits: Het gaat gebeuren

Beste Vrienden,

Het is een grillige zomer waarin vooral de wind ons om de oren waait. Dat is fijn voor de Kamper Kogge die op donderdag 10 augustus rond 13.00 aanmeert aan de Kaoie in Zierikzee, met in haar kielzog een aantal historische schepen en zeilboten van de watersportvereniging.

Aan boord varen mee: Graaf Willem en Admiraal Grimaldi die de Vrede van Parijs uit 1323 komen brengen. Een feestelijk onthaal waarbij burgemeester Jack van der Hoek de oorkonde zal voorzien van de Stadszegel van Zierikzee. In 2023 is dat 700 jaar geleden, dat wordt gevierd in middeleeuwse sferen. Komt dat zien en beleven.

Vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus 10.00-17.00 uur is er in de stad vanaf de Dikke Toren tot en met de Noord- en Zuidhavenpoort, bij de Kaoie en de Stads – en Commerciewerf middeleeuws vermaak voor jong en oud. Op de website en in lokale krant van de Wregio van 4 augustus vindt u een katern met alle programma onderdelen met de route en tijden van de verschillende evenementen. Enkele hoogtepunten: acrobatiek, ridders te paard, bijzondere oude ambachten en beroepen, vuurspuwer, poppentheater, middeleeuwse muziek, zwaardvechten, theater, een verlichte kampement op vrijdagavond bij de Dikke Toren en nog meer verrassingen. Iedereen is historisch kostuum .

Op zondag 13 augustus rond 13.00 uur wordt de Kamper Kogge uitgezwaaid met een lied met tekst over 1304. De Ode aan de Vrede wordt gezongen en gespeeld door een projectkoor bij de Kamper Kogge aan de kade achter de Zuidhavenpoort.

Wij danken alvast alle organisatoren, uitvoerenden en re-enacters voor hun bijdrages aan de middeleeuwse dagen, waarin Zierikzee in 1304 zo’n bijzondere rol heeft gespeeld. Zierikzee: jij blijft mijn stad in wel en wee.

De evenementen zijn gratis en rolstoel toegankelijk. Parkeren is gratis op de terreinen rond de oude stad, volg de borden.

Met vriendelijke groet,

Stichting Vrienden Erfgoed Zierikzee

Programma augustus 2023

Reacties zijn gesloten.