Richtingenroos Dikke Toren

De tweejaarlijkse erfgoedprijs van de gemeente Schouwen-Duiveland werd in 2018 toegekend aan bestuurslid Baukje Bijlsma. Met toestemming  van de eigenaar van de Dikke Toren, Stichting Monumentenbezit, is de erfgoedprijs besteed aan een richtingenroos in de hal en op de rondgang op de Dikke Toren. Met dank aan Hanse Staalbouw uit Nieuwerkerk die de bevestiging van de richtingenroos heeft gesponsord en uitgevoerd.

De opdracht voor het ontwerpen en laten maken van de richtingenroos is gegund aan grafisch ontwerper Kianoosh Gerami uit Zierikzee. De installatie van het ontwerp kunt u zien in de onderstaande diashow. De richtingenroos is in vier delen op de rondgang op de toren geplaatst geplaatst en in zijn geheel in de hal van de Dikke Toren. Bezoekers kunnen kijken en zoeken op de vier plaatjes wat ze op een heldere dag allemaal kunnen waarnemen, dichtbij en veraf. De platen zijn voorzien van sierlijke grafische tekeningen.

Op Monumentendag 12 september 2020 is de richtingenroos  feestelijk  onthuld in klein comité door Wethouder Jacqueline van Burg.

Omroep Zeeland  heeft de opening gefilmd.  Klik hier.