Reder Mathieu en Dorothé Sonnemans

De familie Sonnemans is al vanaf de zeventiger jaren actief in de brood- en banketbakkerij gevestigd op Hogeweg nr. 13 in Burgh-Haamstede. Hoewel een bord met ‘Bakkerij Sonnemans‘ de gevel siert, is het veel meer dan dat. Het is bakkerij, museum, lunchroom, terras, snoepwinkel en sinds kort ook hotel. Het enthousiasme, passie en brede belangstelling van de ondernemersfamilie straalt ervan af. Natuurlijk kun je er heerlijk brood kopen maar een bezoekje aan het terras of aan een tafeltje in de bakkerij brengt je in andere sferen.

Er is  nog een bijzondere hobby: de verzameling objecten uit het verleden, voor een deel uit de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn uitgestald in de bakkerij. De heerlijke geuren van de bakkerij doen je wegdromen bij de objecten en beelden uit het verleden. Veel van de objecten zijn bijzonder en museumwaardig. Er is altijd een verhaal bij te vertellen. Mathieu is een boeiende verteller. In 2021 hebben de Sonnemansen het vastgoed achter de bakkerij overgenomen en daar een hotel geopend. Nu is er veel meer ruimte met het hotel erbij. Dat is heel smaakvol ingericht door gastvrouw Dorothé en de kinderen. Er is veel te ontdekken. De interessante verzameling is in het hotel een waar museum geworden.

Mathieu en Dorothé Sonnemans runnen de faciliteiten, Mathieu vooral de bakkerij en Dorothé het hotel. Hun kinderen Rolf, Amber en Romy zijn weer teruggekeerd op het eiland Schouwen-Duiveland en werken als erfopvolgers mee in het bedrijf.

Bakkerij, Hotel en Museum Sonnemans zijn bekend ver buiten Schouwen-Duiveland. Ze zijn reder van de Vrienden Erfgoed Zierikzee. De Stichting  heeft  een stukje  kunnen bijdragen  aan de inrichting  van het hotel op het gebied van de tweede wereldoorlog.

Op facebook kunt u hen vinden. Klik hier