Poorter Dina Perdok Coupeuse

 

Mijn naam is Dina Perdok en ik woon in Delfzijl. Ik heb al jaren een connectie met Zierikzee. Zo ben ik betrokken geraakt bij de kostuumgroep van  de Erfgoedvrienden en ben ik poorter geworden. Ik ben gediplomeerd coupeuse-leidster. Ik geef naailes aan volwassenen.

Ik heb voor verschillende tentoonstellingen van de Erfgoedvriendenkostuums gemaakt. Hier zijn twee recente exemplaren afgebeeld. Het  chique vest in Lodewijk de XIV de stijl op de voorkant is voor de tentoonstellingen “Walk of Fame” gemaakt. Het  grijze mantelpakje uit de periode 1940-1945 was voor de tentoonstelling “Schouwen-Duiveland Bevrijd!” gehouden in 2021. Voor de komende tentoonstelling over het Beleg van Zierikzee en de Zeeslag op de Gouwe in 1304 maak ik een gotisch kostuum. Dat zal in 2023 zijn te zien wanneer “Zeeland 700 jaar” gevierd wordt. Dan ben ik zeker in Zierikzee ook voor stofjes.

 

 

Daar naast heb ik een  kinderkledinglijn onder de naam Didok KidZz opgezet. De kledinglijn is voor jongens en meisjes en is gebaseerd op unieke kledingstukken voor de leeftijdsgroep vanaf pasgeborene tot ongeveer 12 jaar. Wilt u kinderkleding bekijken of bestellen, klik dan hier op Facebook of hier op Instagram.