Schorre Cor

Schorre Cor – het Kanon van Zierikzee

De Stichting Vrienden Erfgoed Zierikzee is eigenaar van het jubileum boek Schorre Cor. Dit boek is vervaardigd voor het vijf jarig jubileum van haar bestaan als Vrienden van het Stadhuismuseum. We willen dit kostelijke boekwerkje voor onze donateurs beschikbaar houden. Het boek Schorre Cor is samengesteld door schrijfster Dieuwke Parlevliet en de helaas veel te vroeg overleden tekenaar Arie Roon. Het is een voorlees – kleurboek over het verhaal van het kanon van Zierikzee. U kunt het boekje Schorre Cor hier downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kanon van Zierikzee is in 2016 in de collectie van het Stadhuismuseum gekomen. Het oorspronkelijk voor de stad Zierikzee in 1552 gegoten kanon was gevonden bij een Engelse schatduiker die gelogen had over de herkomst en die daarna een gevangenisstraf heeft gekregen. De Nederlandse Marine heeft het kanon naar Zeeland teruggebracht.

De Museumhaven Zeeland heeft in opdracht van de Vrienden een rolpaard of beter gezegd een affuit voor het kanon gemaakt, volgens originele tekeningen.

Het kanon kunt u vinden op de binnenplaats van het Stadhuismuseum te Zierikzee. Deze is gratis toegankelijk. Omdat we weten hoe fijn het is om te kleuren zijn de kleurplaten hier te downloaden.

Klik op de kleurplaat die je wilt en je kunt deze printen en uw kinderen of kleinkinderen kunnen aan de slag …