Jan Bart Visser Kunstschilder

Jan Bart Visser is een kunstschilder die werkt vanuit zijn gevoel, vanuit zijn intuïtie. Tijdens het schilderen “groeien” de vormen en kleuren vanuit zijn opgeslagen herinneringen. Er wordt gespeeld met kleuren, licht, vormen…. en passie!

De liefde voor het schilderen komt voort uit zijn belangstelling voor het impressionisme, post impressionisme en fauvisme. Jan Bart schildert het liefst los van regels, los van academisch onderricht en zeer expressief. Kleur speelt een voorname rol in zijn werk. Landschappen boeien hem het meest door de telkens veranderende sfeer.

Jan Bart is geboren (1941) in Santpoort en op jonge leeftijd verhuisd naar Amsterdam. Daar heeft hij zijn school- en vervolgopleiding gevolgd. Tijdens deze periode was de belangstelling voor tekenen en schilderen er al, echter zijn beroepskeuze was toch een andere: medicijnen. Vanaf 1947 bracht hij vele zomervakanties door in Renesse, samen met zijn familie. Schouwen was bij hen niet onbekend, zijn moeder is geboren in Elkerzee en had hier veel familie. Dit heeft er mede toe geleid dat hij zich in 1972 als huisarts in Zierikzee vestigde, een beroep wat hij 35 jaar met veel plezier heeft uitgeoefend. Na zijn pensionering heeft hij 7 jaar een kunstgalerie gehad, gevestigd in de voormalige praktijkruimte. Deze galerie is gesloten sinds 2014. Hij richt zich nu volledig op het schilderen.

Zijn werk is te zien op zijn website (www.lalignerouge.nl) maar ook in Galerie BuB-Art (www.galeriebubart.nl). Zijn dochter Barbara van der Steen Visser is de galeriehoudster. Heeft u in interesse in werk van Jan Bart dan kunt u contact met haar opnemen via mail (barbara@galeriebubart.nl) of telefoon 0111 – 402193