Fietsmysterie Jonker Willem 1304

Kris van der Werve is beeldend kunstenaar uit Noordgouwe.Tijdens de coronaperiode ontwikkelt Kris een fietsmysterie. Een fietsmysterie is een soort escaperoom maar dan in de buitenlucht. Bepakt met een rugzak vol puzzels en raadsels gaat een groepje van 2 t/m 6 personen een route fietsen van ongeveer 20 a 25 km over het prachtige Schouwen-Duiveland. Met een rugtas met daarin een codekastje met cijfersloten gaan deelnemers per fiets over Schouwen-Duiveland, op missie om jonkvrouw Johanna uit de brand te helpen.

Kris zocht voor 2023 een nieuw thema en werd geïnspireerd door het boek Gouwe Leeuwen. Ze zocht contact en natuurlijk stellen de Erfgoedvrienden hun informatie ter beschikking. Het thema voor het fietsmysterie van 2023 zal zijn: de Zeeslag op de Gouwe 1304. Op verschillende locaties wordt gestopt om een puzzel of raadsel op te lossen. Die hebben te maken met het verhaal van het Beleg van Zierikzee en de Zeeslag op de Gouwe. Met ieder antwoord wordt weer een stukje van het verhaal van Jonker Willem ontrafeld. Jonker Willem werd na de overwinning in de Zeeslag op de Gouwe graaf van Holland, Zeeland en Henegouwen.

Een fietsmysterie is geschikt voor mensen die houden van breinbrekers en het een uitdaging vinden om een mysterie te ontrafelen. Een fietsmysterie is niet te vergelijken met een ‘gewone’ puzzelrit waar je bijvoorbeeld dingen moet tellen en vermenigvuldigen of delen. Dit is iets héél anders. Het leuke aan een escaperoom is dat er dus juist niet staat wat je moet doen. Je krijgt een aantal gegevens aangereikt en dan moet je zelf maar uitzoeken wat je daar mee kunt. Dat is een groot verschil. Er zijn op ieder moment hints beschikbaar, dus voor iedere puzzelaar is dit goed te doen. Vanaf januari is het nieuwe fietsmysterie ‘Jonker Willem 1304‘ te boeken. Het fietsmysterie is een dagvullende activiteit. Voor meer informatie kijk op www.fietsmysterie.nl