Erfgoedwandelingen de Walk of Fame van Zierikzee

Er zijn met de wandelapplicatie Storytrails twee erfgoed wandelingen uitgezet in historisch Zierikzee.
Walk of Fame van Zierikzee‘.
Belevingswandeling 1304

Met de Walk of Fame van Zierikzee beleeft u de indrukwekkende geschiedenis van de stad Zierikzee. De Wandelroute is circa 5 kilometer en neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. U kunt ook een deel van de route lopen. De route kan vanaf de parkeerplaatsen rond de oude binnenstad eenvoudig worden bereikt. De route leidt u langs markante plaatsen en gebouwen. Op markante erfgoed locatie vertellen reenactors een verhaal zodat een stukje geschiedenis tot leven wordt gewekt.

De Belevingswandeling 1304 speelt zich af langs de Ee, de toenmalige havenuitgang die uitmondde in de Gouwe. Langs de Ee waren de kampementen van de Vlamingen die Zierikzee belegerden en op de Gouwe werd een Zeeslag uitgevochten. Het verhaal is in een belevingswandeling gegoten. Het is een soort Podwalk met video’s, animaties en historisch kaartmateriaal.

De Storytrails app kan gratis worden gedownload op uw mobiel, bijvoorbeeld met Googleplay. U kunt de route aanklikken en hebt alleen een GPS nodig. Uw beltegoed wordt gespaard want tijdens het wandelen is geen verbinding met uw netwerk nodig. Op elke erfgoedlocatie krijgt u een signaal en start de erfgoedvideo automatisch.

Download hier de “de Walk of Fame van Zierikzee“.
Download hier de “Belevingswandeling 1304
Of gebruik de QR code met het mobiel.