Beeld van een Zeeslag

Het project Beeld van een Zeeslag is uitgevoerd in 2016 in de Dikke Toren en de Noordhavenpoort. Dit project verdient hier een plek omdat een aantal werkstukken het verhaal vertellen en actueel blijven. Het strijdpunt tussen de Graaf van Vlaanderen en Holland over het bezit van Zeeland in 1304 is uitgevochten op de Gouwe met één van de grootste zeeslagen in de middeleeuwen. Zierikzee is daarbij drie keer belegerd en is niet ingenomen.

Door de Historische Spelen is het stuk ‘De Ridderslag’ opgevoerd in het jaar 2000. Tijdens de belegering door de Vlamingen zijn 48 mannen in Zierikzee tot ridder geslagen. Van dit historisch spel is van de filmbeelden een compilatie gemaakt.

De gebeurtenissen in het jaar 1304 zijn beschreven in het boekje ‘Beeld van een Zeeslag’, weergegeven met het voorblad en één van de pagina’s. De boekjes zijn verkrijgbaar in drie talen.

 

 

 

 

 

 

 

Onderdeel van het project is een fietsroute langs de oevers van de ‘Ouwe Gouwe’. Deze fietsroute beschrijft van kooppunt tot knooppunt de route. Interessante objecten en verhalen zijn in de route verwerkt.

Klik hier voor om de fietsroute in het Nederlands te downloaden als PDF.

Klik hier voor om de fietsroute in het Duits te downloaden als PDF.