Walk of Fame van Zierikzee

De Walk of Fame van Zierikzee is een project dat inmiddels vier jaar loopt. Het idee is de bezoekers van de stad Zierikzee te voorzien van informatie en verhalen over de rijke geschiedenis van de stad en Schouwen-Duiveland.

  • Walk of Fame van Zierikzee I, de periode van de steentijd tot de Vrede van Munster.
  • Walk of Fame van Zierikzee II, de periode van gouden eeuw tot de moderne tijd.
  • Walk of Fame van Zierikzee III, van negentienhonderd tot nu.

Het brandpunt voor benutten en beleven van de Walk of Fame is de Dikke Toren. Hier zijn twee presentaties ingericht. In 2019 stond de Dikke in de steigers. Toen is besloten de Walk of Fame III op te stellen in de Noordhavenpoort. In 2020 hopen we af te sluiten met deel III in de Dikke Toren.

Het gedachtegoed en de kostuums zijn onderdeel van de Stichting Vrienden Erfgoed Zierikzee. De drie boekjes zijn samengevoegd tot één met de titel Walk of Fame van Zierikzee. Dit boekje geeft een overzicht van de historie van de stad en het eiland in drie thema’s. Allereerst de tijdlijn met verhalen en gebeurtenissen. Ten tweede een overzicht van de vele beroemdheden die de stad hebben bezocht. Op de derde plaats een overzicht van de kostuums en de mode door de eeuwen heen. Deze kostuums zijn onderdeel  van de presentatie in de Dikke Toren en de Noordhavenpoort. Ze zijn ontworpen en gemaakt door lokale kostuummakers. Vrienden kunnen het boekje bestellen tegen kostprijs. Neem contact met ons op via info@vriendenerfgoedzierikzee.nl.